Pericana
Ingredients:
- Pebrots secs de la temporada.
- Bacallà (un lomito).
- 2 o tres alls.
- Bon oli d’oliva.
Preparació:
Es fregeixen en abundant oli els pebrots. És important aixafar-los amb l’escumadora en tirar-los a la paella, per tant és aconsellable no fregir més de dues alhora.
Es deixen daurar, però ull! són molt delicats i no han de cremar-se ni quedar alguna cosa crus doncs llavors no es tornen cruixents.
Es deixen refredar bé, mentrestant es rosteixen uns alls i les molles del bacallà a la brasa. S’esmolla tan bé com sigui possible, a continuació es trituran bé els pebrots i es barregen amb el bacallà, s’afegeix abundant oli d’oliva i aquesta llest per menjar.
– La variant il·licitana és que en lloc de pebrots ho fan amb ñoras
– Una altra variant consisteix a agregar unes mongetes seques bullides a la pericana i remoure. Com a plat de cullera… Insuperable!!